tiistai 20. kesäkuuta 2017

Sims 3 ja perseilyn jalo taito

Otsikko varmaan kertoo tyhjentävästi sen, mikä on vähän niinkuin ongelmana ollut tässä nykyhetken ja edellisen blogitekstin välissä. Sillä voi perse, jos peli ei toimi, on blogin päivittäminen ajatuksenakin jo tuntunut suolalta haavoissa. Niinpä, yllättäen, simsblogi kuolee kun Sims 3 on vaan niin perseestä.

Mutta nyt kun sain uon ulos systeemistä, käytän viimeisen oljenkorren ja kysyn teiltä, jotka ehkä vielä saattavat syystä x tälle blogisivulle eksyä, että olisiko teillä vinkkiä tai kikkakolmosta seuraavaan tilanteeseen:

Peli kaatuu klo. 12 (am) ympärillä. Piste. Se on jämähtänyt yhteen päivään ja tuohon yhteen kellonaikaan, joka vaihtelee lähtökohtaisesti 11:45-12:15. Aikanaan googletin ja googletin ja ainoa vihje minkä sain, oli, että mahdollisesti kaupungissa joku vanhus kuolee, mikä aiheuttaa jonkin oikosolmun, sillä pelissä tulee virheilmoitus, joka on tutkimusten perusteella tyhjä looppi (sanoo että "tiedostoa x ei löydy" ja sitä ei kuulukaan olla olemassa). Olen resetoinut talouden, kaupungin, ajanut talouden siihen muuttoikkunaan, eikä apua, ehei.

Käytössä mulla on NRaasin Master Controller, Overwatch, Story Progression, sekä joku semmonen mikä antaa Masteriin vähän lisäliikkuja, mutta en muista sitä nimeltä - noista mistään ei tunnu olevan apua.

Olen ajatellut nyt vakavasti, että ihan vaan kun haluan pelata, niin alotan hammasta purren uuden saven, uuden simin uudessa kaupungissa, mutta v*ttu kun v*tuttaa. Osaako kukaan auttaa, onko kellään yhtään tietoa, että mitä hemmettiä mää voisin vielä tehdä tuon saven pelastaakseni? Sillä ihan oikeasti, mää en millään, en millään haluaisi uninstaloida tuota koko pelien rykelmää :(

Jos paskasesti nyt siis käy, on Keltikankaiden/Knorringien/Huttulahtien peli nyt tässä, toivon että ei ole, mutta en vaan tiedä. Enhän mää niitä voi esim. puhelimellakaan uuteen kaupunkiin muuttaa, koska eivät ehdi lähteä ennen kuin peli kaatuu, oon valitettavasti savettanut sen niin likelle tuota kellonaikaa. Tosin, ehkä blogille oikeasti tekisi hyvää alkaa ihan käsikädessä uuden saven kanssa, tiedä häntä.

8 kommenttia:

  1. Sims 3 on kyllä yks perse itessään :DDD Mikään ei koskaan voi toimia kunnolla </3 Toivottavasti tekniikan ihmelapsemme Madness eksyis tänne!

    Ootko kattonu sun kansiosta missä sun tallennukset on että onko sen tallennustiedoston lopussa "bad"? Mulla kerran yks tallennus crashas ja sit sinne oli ilmestyny loppuun tuo bad.Sitä tallennusta ei pelastanu enää mikään..toivottavasti tää sun keissi ei oo sama!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos vastauksesta! Oon itse asiassa katsonut - tällä kertaa (:P) kyse ei ollut siitä :(

      Poista
    2. Mut toi on kyllä aina hyvä muistuttaa katsoa, kiitos, se on semmonen mikä helposti jää huomaamatta ja tyssäämään kaiken ^_^

      Poista
  2. Tekniikan ihmelapsi on saapunut! :DDDD

    Voi olla, et joku vanhus kuolee ja glitchaa pelin, mut voi myös olla et joku kasvaa ja peli koittaa oletusarvosesti valita sille jonkun ladatun tms., joka kaataa pelin. Ehkä ihan ekana ite kävisin läpi ladatut. Etkös sie käytä ladattuja? En muista enää :DD Ootko koskaan ladannu Exchangesta (siis sieltä TS3.comin kautta), koska se on syöpää eikä kannata, aivan varmaan tulee sieltä joku viallinen cc... Joskus myös TSR:stä saattaa tulla, en ite lataa sieltä kauheesti (ja vihaan sitä jatkuvaa mainosspämmiä). Käytätkö CCMagicia?

    Ehkä helpoin vaihtoehto, miten selvittää et onko vika CC:ssä, on siirtää koko Mods-kansio pois ja avata peli ja kokeilla, kaatuuko se nyt. Jos ei, sit vika on CC:ssä, jos kyllä, sit vika on jossain aivan muualla. Kannattaa tsekata tuo mitä Jebs yllä kirjotti, eli miten savet on nimetty. Ite tallennan aina pelin joka kerta uudella nimellä just sen takia, et ikinä ei tiedä millon se glitchaa silleen et ois pakko palata edelliseen. Ei tarvii kovin kaukaa alottaa jos se päättääkin yhen kerran alkaa kettuamaan. Ja tän takia en koskaan käynnistyksessä poista edellistä tallennusta. Tallennan yleensä kolmella tai neljällä nimellä ja sit alotan numeroimisen alusta, mut käynnistettäessä poistan esim. 1 ja 2 mut jätän siihen 3 ja 4, joista 4 on viimesin, ja ku tallennan, tallennan jälleen numerolla 1.

    Jos on kuitenkii tallennustiedosto .bad-päätteinen, joskus saves-kansioon ilmestyy samasta seivistä toinen tiedosto, joka päättyy ".backup". Tälläsessä tapauksessa voi vielä palauttaa sen, en oo ihan varma kuin läheltä tää alkaa vai onko tää se edellinen tallennushetki, mut oon ite aikanaan useemmankin kerran palauttanu seivin tällä ja on toiminu ihan nätisti. Tässä siis toimitaan niin, et kijrotetaan sen .bad-päätteen tilalle .old ja siitä toisesta vaan poistetaan se pääte .backup. Seuraavan käynnistyksen yhteydessä se .old-tiedosto poistuu ja käynnistysvalikossa on tää backup-versio.

    Sitten, itseasiassa tulikii just mieleen et kerran peli crashaa, Crash Log Analyzerista vois olla apua! Ite käytän sitä. Mikäli et tiedä mikä se on, se on siis erillinen ohjelma ja se vaan analysoi yhen tiedoston, minkä sims luo aina kaatumisen yhteydessä. Siitä voi saada vinkkiä siitä, missä vika.
    Löytyy siis Modista ja tässä suora linkki.

    Tuo ainankii rajaa sitä mahollisten aiheuttajien listaa. Mikäli kyseessä on CC, seuraavana kannattaa ladata (ellet oo jo) Delphy's Dashboard, niinikään modista. Jos et käytä CC Magicia: Aja sillä Mods-kansio ja sit Filter-namikan kautta löytää kaikki vialliset tai toistensa kanssa riitelevät ladatut. CCMagicin kanssa ajoin tällä CCMagicin kansion ku se kerää sinne ne kaikki yksittäiset ladatut, ja sit vaan kävin läpi kaiken CC Magicissa ja poistelin turhia.

    Ja sit kannattaa myös tutkia tätä listaa, ylhäältä linkeistä löytyy erilaisia aihealueita mm. pelin kaatumista aiheuttavat ladatut. Tutorials-linkin kautta löytyy et mistä ja miten näitä etitään, ite oon onnistunu säästymään näiltä. Mut sit satunnaisesti käy niitä random kaatumisia, ehkä peli kasvattaa jonkun tai generoi maailmaan jonkun simin, joka käyttikii jotain viallista ladattua.

    Tässä nyt jotain, kokeile näitä ja kysy lisää apuja jos tarviit! Laitan aina kommentit niin et tulee ilmotus vastauksista, joten nään gmailista aina kun niihin vastataan, joten nään sit jos on lisää kysymyksiä! :)
    Toivottavasti selkiää, sims on hankala peli mut vaan ongelmista vaan 1/10:stä on mahoton ratkasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mut ongelmista vaan*
      osaan kirjottaa ja silleen :DDD

      Poista
    2. Kiitos ihan älyttömästi upean kattavasta selvityksestä! <3 Mää oon itse asiassa epäillyt että joku ladattu mulla on saattanut jäädä crashäämään, vaikka oon käyny noita läpi uudestaan ja uudestaan. Exhangesta en oo ladannut, juurikin kun oon kuullut kauhutarinoita siitä, niin en ole ottanut riskiä ^_^ TSR:stä oon ladannut kyllä aika paljonkin, oon pyrkinyt poistamaan heti rikkinäiset ladatut, käymällä ne siis läpi heti asentamisen jälkeen, mut aina voi jäädä jotain huomaamatta.

      Mulla on joku Crash log, se tosiaan sanoo että "tiedostoa xxx.xx ei löydy (x:n tilalla joku kirjain-/numerosarja). Aloin testiksi kuitenkin uuden pelin, jota oon pelannut nyt vajaan viikon (kipupäivät+sadepäivät=simspäivät) ja saattaa olla että tää uus save teki eilen alkuyöstä täsmälleen saman mitä se vanhakin teki, testaan nyt uudestaan että pyöriikö ja jos ei, lataan tuon sun vinkkaaman Delphy's Dashboardin, kun CC Magickia mulla ei ole.

      Mulla on tästä uudestakin savesta jo päivitettävää blogitekstiksi, en vaan oo uskaltanut vielä, kun en vaan oo luottanut että sims toimii oikeesti :P Mutta kunhan oon suurimman innon tästä uudesta taloudesta pelannut ulos, palaan kyllä Keltikankaisiin/Knorringeihin ^_^

      Kiitos vielä kerran!

      Poista
  3. http://nraas.wikispaces.com/Porter nraas Porter on hyvä simien pakkaamiseen ja uuteen tallennukseen muuttamiseen! http://nraas.wikispaces.com/+Porter+For+Beginners+-+Picture+Tutorial

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkistä, paljon opiskeltavaa olette minulle tarjonneet <3 Toi Porter vaikuttaa ihan kokonaisuudessaan kyllä hyvältä olla olemassa, oon jotenkin putkiaivaisasti jämähtänyt vaan noihin ns in-game juttuihin (vaikuttaa simien pelinaikaiseen elämään ja liikkeisiin) toisin kuin off-gameen (jos siis yhtään tajuatte mihin noita larppitermejä nyt vertaan :D) tuota Crash loggia lukuun ottamatta :O

      Poista