sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Corona - 1. Let's play a game!

Huhhuh - viimeksi olen täällä tehnyt jotain heinäkuussa 2019, luonnosta Aida Variksen tarinaan joka nyt jäänee kesken. On mulla ne savet vielä olemassa, mutta maailma on buginen ja pelissä itessään ollaan kaukana jossain muutaman sukupolven päässä, enkä määkään ole sama kuin silloin. Sen enempiä erittelemättä, nyt kun viimein taas aukaisin Sims 3:sen semmosen 1,5v jälkeen, tein sen ihan vaan aloittaakseni uuden saven. Ja, koska nyt ollaan ihan alussa, päätin kaivaa tämän bloginkin naftaliinista: Mulla päiviä sulostuttaa täällä nykyään semmonen vuosikas pikkuihminen, joten näppärää (u wish :D) vähän rauhakseen bloggaillakin tässä ohella kun pelata ei ihan samalla intensiteetillä kuitenkaan pysty kuin aikaisemmin.


Mutta pitemmittä puheitta, rupian esittelemään tätä uutta hahmoa - joka on tehty vastaiskuna tälle h*lvetinmoiselle koronapaskalle mitä tässä nyt ollaan eletty ja eletään edelleen. Pijetään lippu korkialla ja muistetaan että elämä voittaa.


... vaikka usko meni taas hetkeksi tuolloin noin viikko sitten kun viimein päätin tosiaan aukasta tämän pelin, vain huomatakseni että puolisoni ja lapseni isä (jota siksi tulisi jaksaa vielä kattella myöhemminkin lol) oli vahingossa poistanut tästä pirun keksinnöstä (joka myös Sims 3:na tunnetaan) sen osan peliä joka pyörittää koko paskaa. Eli asennukset oli, mutta eihän niillä tätä peliä pelata. Joten tuskaa ja hammasten kiristystä, mutta 12h myöhemmin oltiin taas tilanteen tasalla - toivoen toki ettei tää ollut mikään tulevaisuutta tän pelin ja saven kanssa ennakoiva vilahdus '-' We will see!


~


Mut tämän takia, ennen kuin päästiin luomaan #mittään, niin piti vetää tämmönenkin ruljanssi läpi:



Mikäs tässä asennellessa. Tota ladattua sisältöä on valehtelematta yli tuhat tiedostoa :|



Finally.



Ja koska Simssissä pitää aina kokeilla uutta, meidän maailmamme on tällä kertaa Monte Vista!



Se on kaunis! Vaikka varmaan logistinen painajainen esim. palomiehen uralla ^_^'



Tämä on jännää!



Semmonen ehotus sitten. Edellisestä siminluonnista on kylä ikuisuus - joten ekanahan sitä pitää vähän pelleillä tämän kanssa:



Hmmmmmmmmm


No tämä oli aika kiva!


Tässä on jotakin hienoa.


Tuo sukunimi!

Ja sokerina pohjalla:


:DDDDD


Sims ei pettänyt tälläkään kertaa :D Ja ei, ei otettu mitään näistä.



Vähän muotoiltiin (joskin aiempi valikko) syvemmin kasvoja kun viimein hoksasi taas että miten se onnistuu. Ja ihastuin tuohon tukkaan!



Tää oli aika ihana kans. Tulisi muuten juhlatukka, mutta ei tuo keesi tuollaiseen taivu niin ei voi millään, se on kuulkaa tarkkaa.



Luonne-ehdotuksina tuöo tämmöstä ja noista tuo viherpeukalo on kyllä keeper. Koitin että otan vähän randomilla, niin laitoin tuota arvontaa sitten tovin.



Tämä oli kyllä... Kapinallinen (eniten iloa teini-iässä), kleptomaani (no sopisi yhteen edellisen kanssa), lastenvastainen (ei oikeinsuvun kanta-simille toimiva), paljaan pinnan pelko (esim käy suihkussa uikkareissa) ja vesipelkoinen (eli saa aina slaagin käydessään siellä suihkussa). Tällaista simiä en nyt kyllä kieltämättä halua :D



Tää on niin surullinen traitti :( "He vain itkevät."



Tällaiset piirteet meille valikoitui: Keräilijä (jotta löydettäisiin siemeniä), kuumuuden ystävä (jotta ei pala kun hoidetaan puutarhaa), viherpeukalo (sattuneesta syystä), ympäristötietoinen (tuntui sopivalta) ja äkkipikainen (koska aattelin että joku riidanhaastopiirre pitää olla :D)

Elämänhaaveeksi otettiin mulle vielä käymätön Täydellinen puutarha.



Lempiruoka on krepit, -musiikki rockabilly ja -väri oranssi. Ensin laitoin jonkin vihreän (eri sävyn kuin arpoi) mutta stailauksessa käytin niin paljon oranssia että tämä oli pakko muuttaa ^_^' Ja kattokaa hei noita ihania korvakoruja! Kauneuspilkkukoru oli pakko myös jättää, vaikka se nyt vaihtoikin paikkaa ja laitoin tilalle sievemmän ladatun.

Näissä seuraavissa asukuvissa on eri tausta, sillä löin siminluonnin valmiiksi tässä välissä että pystyin käymään laittamassa asuvalikkojen multilayerit päälle. Se vaati pelitilan ja sitten palasin modin stylisti-toiminnon avulla pisteleen hahmon vaatetuksen loppuun. En muistanut kuinka suorapuheinen tää oli o.O:


Excusemua


Mutta lopputuloksia:



Arkiasu 1 aka helleasu



Arkiasu 2 aka välikeliasu



Arkiasu 3 aka kylmän sään asu



Juhla-asu - unohin että ois voinu esim baaria vaten tehä myös bilestämisasun, mutta toisaalta ei ollu kyllä baariakaan Monte Vistassa, selvisi myöhemmin :|



Mutta on kyllä kauniit korut nämäkin <3



Myös selästä lähikuva, sillä tuo kaulakoru on tuon tatuoinnin kanssa aivan upea!



Uniasu



Urheiluasu



Uima-asu


Ja tässä näkkyy koko tatuointi ilman alastonkuvia :D



Olikohan tämä nyt ulkoasu vai mikä termi, iski totaallinen blackout ny jotenkin. Mutta, tässä on eri tukka kun etin jotain semmosta kampausta mikä mahtusi hatun alle - ja meinasin jopa vaihtaa kokonaan tähän kun tämä oli niin söpö, mutta onneksi en sitä tehnyt.



Toki kattelin myös pipoja valmiilla tukalla ja tää oli kyllä ihana, harmi ettei meillä nyt tällä kertaa ollut pitkät hiukset.



Jos ois ollut, niin tää ois the tukka <3



Sitte totesin että ainoa hattu jossa tukka ei näy on tämä, enkä hyväksy -.-



Joten kävin valikoimassa tämän myssyn vaatteiden accessories-puolelta ja toivoin että löydän jonkun close enough hiuksen tuonne alle. Tää se ei ihan ollu.



Mut tän päätin kelpuuttaa. Pääasiahan se kuitenkin on että saatiin pipo.



Joten tässä ollaan valmiina pakkasille!



Ja nimihän meillä tosiaan on oikein ajankuvaan sopiva!



Eli tässä meidän perhe Corona ^_^


Ja koska olin herpderp, en ottanut kuvaa siitä talosta johon muutettiin, joten tässä lainattu kuva meidän möksästä:



Alkuperäinen nimi on "Attractive Tract", joten lieni (vois muistaa tarkistaa sitten kun peli on päällä) joku "Viehättävä ensikoti"



Otin ilman kalusteita (jolloin tulee parit lamput, keittiön kaapistot, hella ja jääkaappi sekä vessan sisältö (xD). Ostettiin siis halapa mutta nätti sänky ja jostain syystä näköjään myös vaatekaappi.



Vessan kalusteet oli huonoimmat maholliset, joten vähän petrattiin ja maksettiin jotta ei saada koko ajan a) kylmän suihkun moodlettia, b) tukkeutunutta vessaa, c) rikkinäistä lavuaaria. Suoritus lopulta kumminki vaan 1/3 -.-



Mut on siellä tärkeimmät ja koristehammasharja, koska muuten ei voi eläytyä.



Lopuilla rahoilla laitoin keittiöön hellan joka ei niin herkästi syty tuleen, jotain minkä eessä syyä, sekä kirjahyllyn (käytännössä ilmaseksi pari taitokirjaa) ja halvan "tyynykasan" nojatuoliksi.



Toinen puoli talosta onki sitte näin hieno ^_^'



Ihan ekana päätin sitte että rekisteröidytään yrittäjäksi. No, puhelin tai kaupungintalo ei tietenkään antanut sitä vaihtoehtoa. Olin jo ihan varma, että sims minut petti, mutta onneksi huomattavasti paremman google-skillin omaava puolisoni selvitti notta yrittäjäksi rekisteröitymiseen tarvii oppia se taito mitä lähtee yrittelemään. Awkward, sillä oonhan mää aiemmin tän varmasti jostain lukenut - ellen jopa peliohjeista jotka lötyy tuosta alhaalta vasemmalta (kolme pistettä).



Pihalla oli jokin mielenilmaus. Hämmennyin miten paljohkosti porukkaa tuossa oli kun maailman ekaa simspäivää kulunut ehkä 6h. Nopeita tyyppejä.



Kas näin! Tekstejä en kyllä muistanut yhdistää, joten nyt ovat vähän noin ^_^'


Ravintoketjun huipulla :D



Vaikka ei toi puutarhurin ammatti nyt mitenkään ihmeellinen ole. Pitää tosiaan myydä kasviksia ja tasoja aka ylennyksiä kertyy sillä. Ihan samanlain ne toimii noi muutkin taidon mukaan menevät yrittäjyysammatit. Puutarhurin kanssa tämä vaan on minusta SUPERHIDASTA. Hyvin pian ajatukseksi tuli, että olisipa rahulia pistellä heti robotti hoitaan tätä hommaa ^_^' Täytyy ehkä ottaa asiaksi.

Mietin myös että saisikohan tuohon mielenilmaukseen liittymällä pisteitä kapinallisten ryhmästä, mutta se taisi koskea vain itse järjestettyä mielenosoitusta.



Kokeilin kumminkin - ja sitten vasta katsoin että mitähän vastaan me mieltä oikein osoitetaan :O Mitä ihmettä ne yksisarviset on teille oikein tehny!



Calina eläytyy nyt kyllä liikaa :((((



Monen mielen on yksisarviset kyllä pahoittaneet.



Hyvin on näköjään muutkin työllistyny täällä. Me puolestaan haetaan oman ammatin ohelle lisätuloja vähän erillain.

Huomakkee muuten myös tämä pikkukuva tässä:


Tämä on moodletti joka tulee ympäristötietoiselle simille mm. yksin taksilla ajamisesta - koskee myös muita autoja. Moottoripyörästä ei tätä moodlettia tule, koska siinä matkustetaan anyways yksin o.O



Pesukarhu ei kommentoi. 



Mutta: SUKELLETAAN SUKELLETAAN! Tässä tosin toi keräilijäluonteenpiirre on vähän... No, puolensa ja puolensa.



Omg tämä on mun eka :O Lienee englanniksi Smithsonite.



Whaaat! xDDD



Hyvät heput Oy ei yhtään kuulosta kyllä epäilyttävältä ehei.



En nyt ehkä pistelis roskiksesta löytynyttä paperiverhoa omaan ikkunaan.



Mut talouspaperit sit otettiin näköjään käyttöön xD



Vähän piti sitte myös aitaa rakentaa istutusten ympärille, ettei mitkään Hoppa-peurat niitä heti syö. Otettiin toiseksi halvin aita, se halvin näytti siltä että nyt kasvatetaan jotaki ihan muuta ku laillisia herneitä :|



No yön pimiät tunnit nyt ainakaan auta asiaa.



Sisällä aloitettiin kokkausura tavalla joka EI POLTA TALOA. Eli Syksyn salaatti - tosin en oo voinu tajuta että miksi tässä animaatiossa on toi munakoiso, kun eihän niitä simssissä ole. Voi kuinka sainkaan yllättyä!



Siis mikä ihme tää Monttupuu oikein on :D

Oli pakko googlettaa ja tämä hahmo on Valentine Monty, jolla on läjä jälkipolvia Sims 2:ssa. Valentine tosiaan on täällä Monte Vistassa kummitus, jonka voi valita pelattavaksi.



Ja ekan yön jumittuneet autot. Yllätyitkö - minä en.

nRaasilla on siis modi joka poistaa näitä bugaavia ja harhailevia esineitä ja resetoi simejä. Ei enää ikäviä tyhjiä autoja kaupungintaloissa kiinni:


Too_much

Mutta nykyhetkeen! Luettiin iltapuhteeksi lehti, mutta eihän siinä vielä kummempaa ollut:


Vähän hangal uskoa.



Jahas, lupaukset villistä menosta heitti sitte Calinankin todella villiksi. Noilla talouden varoilla tosin pääse ees lähimpään naapuriin.



Aaw, tätä en tuosta ympäristötietoisuudesta tiennyt <3



Tosin edelleen, ei tällä puutarhuroinnilla laskuja makseta vaikka tasot nouseekin.



Onneksi roskiksesta voi löytää vaikka pesukoneen!



Tosin myös maanvaivoja -.-


Joskin tämä oltais ostettu muutenkin!


Ja lisää turkoosia.


Näitä lamppuja tulikin sitten ihan kaksin kappalein.



Tämä pistettiin heti lihoiksi.



Saatiin me enempikin rahulia mutta ostettiin selvästi taas jotakin.



Toisen yön saalis :|



Rosvo ja hänen kissanpentunsa :3



Tjahas, pakkoavioliiton perusteella siellä on jollain kumi puhjennut :D



Höynäyt- eiku.



Löyty myös ne pakkoavioitujat, go Luis! :D Tässä Sims 3:ssa muuten Viikatemies antaa pappahenkilölle ylimääräisiä elinpäiviä jos on pulla uunissa, jotta lapsen isäkin ehtii nähdä kun lapsi syntyy. Jos puksuttaisi kuin pupu, olisi lapset siis kirjaimellisesti ikuisen elämän salaisuus.



Mut ihan noi tulevaisuuden lapsiasiat mielessä lähdettiin käymään kuntosalilla. Siellä olikin tällainen hottis - joka ei kyllä koskaan kertonut että MITÄ ne muut puhuu :P



Ei kyllä ihan nyt heti alkuun ehkä vajota näin alas ^_^'



Heitä vitsi - vastapuoli suuttuu ja sanoo ettei pidä lapsista wat :D



- Ootnää yks kärpäsen ... !!!



Jätettiin tyyppi omaan arvoonsa ja leikittiin että tultiin tänne ihan kuntoilua varten.



Meni tosi hyvin!



Calinakin näyttää siltä että hauskaa on ^_^



No täällä on ollut kyllä jo valmiiksi joku pieniin päin!



Sitte alkoin kattomaan että mistä löytäisin tämän Jayden Jamesin, sillä se vaikutti hyvältä saaliilta. Täsmälleen samalla hetkellä tuli tuo yläkulman ilmoitus -.-



No, Jaydenillä on kämppis, David. Nämä on taustatarinan mukaan miesmalleja, joten ihmekään että ovat sieviä ukkoja. En tavoittanut tyyppiä tosin just sillä sekunnilla, joten ei auttanut kuin viedä Calina kotiin. Mutta mitä tapahtuikaan?



AAARGHHGHRGHGRGH



Ja kylläpäs on tosi italialainen nimi nyt lapsella, tuo Tarja.



Seuraavana päivänä mentiin sitte etsimään luonnonkukkia kesäfestareilta. Nimittäin, jos rahasta on pulaa, tietyt kukat myymällä tienaa ihan hävyttömän paljon. Eli ilmeisesti simini on sitte kumminkin kukkaa myyvä puutarhuri ^_^'

Ja siinä sitte kuvassa todellaki italialaista nimeä kerrakseen :D



Ja vaikka tässä nyt omat mammahormonit puhuu niin VOI MITEN SPÖ BEPPE <333 Nyt on pieni simi päässyt vanhempien kanssa puistoon :3



Nin on näköjään nämä uunituoreet vanhemmatkin Dante ja Giovanna tuoneet tämän hetkeä aiemmin syntymeen bebensä, joka ei ihan niin tyytyväinen ole :D



Onneksi apu on lähellä ^_^



Ja taas löysi yksi pari toisensa -.- Sori nyt Calina, mutta näin parin vuorokauden otannan perusteella tulet olemaan köyhä vanhapiika koko loppuelämäsi. Grtz. Enää puuttuu läjä lemmikkielämiä ja olematon sosiaalinen elämä.

Tokkiinsa hahmonluontiosat on vähän pitkäveteistä katteltavaa, mutta jos seuraavassa olisi jotakin mielenkiintoisempaa.

3 kommenttia:

  1. Kylläpä yllätyin ku näin lukulistassa uutta täältä! Mut erittäin positiivisesti, on niin hiljasta ollu simsblogien kanssa viimesen, noh, useemman vuuen ajan :D Muistan et oon siun blogia lukenu joskus mut ainakaan edelliseen en ollu jättäny kommenttia, et liekö jääny lukematta VAI vaan kommentoimatta. En tiiä, tällä hetkellä netti kenkkuaa sen verran et en jaksa tarkistaa oonko mihin kaikkii komentoinu aiemmin, joten luen nyt tämän ja kommentoin samalla :p

    En oo muuten ite pelannu koskaan Monte Vistassa, vaikka sen omistan :D Niin harvoin teen uusia tallennuksia.

    Kieltämättä mielenkiintoset piirteet peli arpo :DDDDD Hetken mietin et oliko tuossa vahingossa onnellisuuspalkintoja tms. mut ei, ihan oikeita piirteitähän ne XD

    Ohhh simistä tuli suorastaan upee! Pitäs ladata itekii lisää koruja yms., mut ku en enää tiiä et mistä noita oikeen latais :D

    "se halvin näytti siltä että nyt kasvatetaan jotaki ihan muuta ku laillisia herneitä :|
    APUA :DDDDDDDDDDDDDDDDD

    Pakkoavioliitto XD

    Tää oli oikein viihyttävä postaus, ja lisää jään kyllä oottelemaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jösses, katosiko se taas :O Nyt laitan tämän testikommentiksi.

      Poista
    2. Onneksi mulla oli kopiona varalta lähes koko kommentti:

      Argh, mulla on tähän kommenttiin vastaus tabletilta vissiin kadonnut, tai sitten ei vaan näy kännykällä, joten otetaan riski että vastaan kahdesti!

      Mää olin ihan fiiliksissä kun taannoin huomasin että sulta oli tullut uutta postausta (siis mulle uutta, kun en just vuoteen/pariin ollu kauheesti itekään mitään seurannut) ja se oli myös iso osatsemppi että sain laitettua pelin päälle <3

      Mulla oli joskus kun ihmisvauva oli ihan mini niin jo ajatuksena Coronat Monte Vistossa kun elämä on niin vistoa, mutta meni siinä vuosi toteuttaa - lähinnä tuo MV valikoitui siksi että Corona voisi olla italialainen sukunimi ja tosiaan se oli mullekin iskemätön kaupunki. Nättihän se on ku sika pienenä, mutta ei oo esimerkiksi ees pelin npc-perheille fiksuja taloja, niin kyllä huutaa Story Progressioni notta kukaan pääse muuttamaan yhteen, mikä tekee jotenkin työlään koko hommasta (mm kun sitten pitää mun niille tietenki laittaa taloja). Mutta ihanan bugiton on ollut vielä <3

      Mua kieltämättä hetken tuo kauhupiirrekavalkadi kiinnosti ihan hirveytensä vuoksi, mutta päätin tällä kertaa jättää silti sikseen :D

      Kiitos! <3 Mää oon muistaakseni ladannut 80% kaikesta The Sims Resourcesta, näytti nopealla Googlella hyvin tutulta osa kaulakoruista - joku noissa lävistyksissä varsinkin ittiäni viehättää, saa jotennin "pienesti" tuotua luonnetta. Tosin, peli on sitte sitä mieltä että varsinkin toi kauneuspilkkuläväri kuuluu npc:llä talviasuun, enkä tiiä miksi :D

      Mää repesin niin sille halvimmalle aidalle ja en tajua että miksi mulla on ees se pelissä :D Näytti ku olisi jätesäkkejä teipattu kehikkoon kiinni, niin varmasti olisi poliisit ollu oven takana :D

      Noita pakkoavioliittoja on kyllälyhyessä ajassa ehtinyt tulla aikamoinen määrä - sen lisäksi että Monte Vistan npc-simit ei lähtökohtaisesti osaa huolehtia ehkäisystä, ei täällä selvästi tueta aviottomia lapsia tai yksinhuoltajuutta :P

      Piän sormet ja varpaat ristissä että pysyy yllä nyt oma kiinnostus näissä vauvaihmisen sallimissa puitteissa - oon päiväsajan pelaaja ja tommonen vuosikas antaa peliaikaa vasta yöunille menon jälkeen, niin vähän selvästi hankaloittaa harrastusta :D

      Poista